Ympäristöohjelma

OKK noudattaa Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) ja Sinettiseuran sääntöjä, ohjeita ja periaatteita. SJL on hyväksynyt jääkiekon ympäristöohjelman sekä erikseen koulutus- ja valmennusjärjestelmän ympäristöohjelmat.

1. YMPÄRISTÖARVOT

1.1 OKK-laiset haluavat noudattaa kestävän kehityksen periaatteita toiminnassaan

Kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan kaikessa seuratoiminnassa. Joukkueen jäsenet ja huoltajat osallistuvat omalla panoksellaan näiden periaatteiden toteuttamiseen. Seuran asennekasvatuksella pyritään lisäämään kiinnostusta myös muihin paikallisiin ympäristöasioihin.

Kestävä kehitys on sellaista joka ”tyydyttää nykyisen sukupolven tarpeet vaarantamatta tulevaisuuden sukupolvien kykyä tyydyttää omat tarpeensa”. Kestävään kehitykseen katsotaan sisältyvän kolme ulottuvuutta: ekologinen, taloudellinen sekä sosiaalinen ja kulttuurinen ulottuvuus.

OKK:n ympäristöohjelmassa keskitytään ekologisiin arvoihin kuten biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseen ja toimiviin ekosysteemeihin. Tämä edellyttää ihmisen toiminnan muuttamista siten, ettei se ylitä luonnon kestokykyä. Kestävässä tuotannossa ja kulutuksessa luonnonvaroja käytetään ja ympäristöä kuormitetaan nykyistä vähemmän.

OKK:n toiminnassa mukana olevat n. 500 aktiiviharrastajaa ja heidän perheensä ja sidosryhmänsä voivat omassa toiminnassaan saada aikaan merkittäviä myönteisiä ympäristötekoja.

1.2 OKK-laiset haluavat lisätä ympäristökasvatuksella nuorten ja perheiden ympäristötietoisuutta

Ympäristökasvatuksella parannetaan luontosuhdetta, vastuuntuntoa omasta lähiympäristöstä ja toisista ihmisistä. Seuran myönteinen asenne ympäristöasioihin näkyy arkisina toimintamalleina. Joukkueittain pyritään opettelemaan välttämättömiä taitoja ja tapoja (kierrätys, veden- ja energian kulutus, liikkuminen). Ympäristöasiat ovat näkyvästi esillä joukkueiden pelisäännöissä ja muussa tiedottamisessa.

1.3 OKK-laiset haluavat vähentää oman toimintansa ympäristökuormitusta

Ympäristökuormitusta vähennetään tehostetuilla liikennejärjestelyillä, järkevillä peseytymistavoilla sekä lisäämällä varusteiden kierrätystä ja jätteiden lajittelua tilaisuuksissa ja turnauksissa.

2. YMPÄRISTÖOHJELMAN YHTEISET TAVOITTEET

Oulunkylän Kiekko-Kerho ry:n ympäristöohjelman ensisijaisena tavoitteena on vaikuttaa lasten ja nuorten asenteisiin jatkuvalla ja säännöllisellä ympäristövalistuksella. Eniten käytännössä voimme vaikuttaa asenteisiin käytännön toimenpiteillä ja hyvällä esimerkillä. Kaikissa toimipaikoissa, jäähallilla ja matkoilla lajittelemme jätteemme. Pyrimme saamaan kaikille joukkueille toimivat kimppakyytiringit peli- ja harjoitusmatkoille. Pyrkimyksenä on lisätä varusteiden tehokasta kierrätystä toimiston aukioloaikoina toimivan varustepörssin avulla.

2.1 Lasten ja nuorten omat ympäristötavoitteet

· Liikenteen ympäristövaikutusten tiedostaminen ja myönteinen ja aloitteellinen asenne kimppakyteihin

· Omasta ruokavaliosta ja terveydestä huolehtiminen

Esim. tupakka, mällit, urheilujuomat, uni ja ravinto.

· Kierrätysmyönteisyys

· Energian ja veden tarkoituksenmukainen käyttö

Esim. vettä säästävien peseytymistapojen opettelu

· Omista roskista huolehtiminen ja lähiympäristön siistinä pitäminen

Esim. rikkinäiset mailat ja teipit, eväät

· Kulutustottumusten tiedostaminen, ympäristökriteerit ostovalintoja tehdessä


   
Lisää uutisia
Oulunkylän Kiekko-Kerho
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat